Main | Sådan undgår du stress »
fredag
okt.212022

Giv slip på stress med yin yoga

Stress opstår når du mister kontakten til dig selv og du overhører og tilsidesætter dine behov.

Du bliver stresset, når du hopper med på tanker om perfektionisme, andres forventninger og dine egne forventninger til dig selv. Når du tilsidesætter dit behov for hvile og at gøre tingene i dit eget tempo.

Stress opstår, når du ikke giver dig selv lov til at være dig og på din måde. Når indre og ydre forventninger bliver til et pres indeni dig. Når du gør og handler hele tiden for at bevise og præstere og ikke giver dig selv lov til at være. Når du ikke siger fra overfor andre. Når kroppen siger fra, men du bliver stadigvæk ved...

Det vestlige samfund sætter de maskuline værdier (yang): gøren, handling, mål, vækst og præstation på et piedestal. Der er ikke noget galt med gøren og handling som sådan. Problemet opstår, når du tror, at du skal gøre og handle hele tiden - fordi det forventes af dig. Når du hele tiden fokusere på fremtiden og glemmer at være der hvor du er. Når der er for meget fokus på handling, gøren og præstation kommer du ud af balance og bliver stresset.

For at skabe balance igen har du brug for at balancere yang energien med yin. Yin energien er væren, reflektion, intuition, hvor du vender opmærksomheden indad og lytter til dine behov. Skaber kontakt til dig selv. Bliver bevidst om hvor stressen i dit liv kommer fra: indefra eller udefra? Hvad er det egentlig der stresser dig? Er det et indre pres eller ydre pres?

Bevidsthed omkring dig selv er altid det første skridt. Men du er nødt til at sænke farten for at skabe bevidsthed og klarhed.

Yin yoga er en yogaform, der giver balance til din yang. Du sætter farten ned og fokuserer på dette øjeblik. Nuet. Hvor du kommer i kontakt med dig selv og dine behov og følelser. Hvor du kan tillade dig selv at være, ligesom du er. Uden præstation. Hvor du kan lytte til din intuition og indre vejledning og samle indre styrke.

Din indre styrke kommer faktisk fra væren og ikke fra handling.

Har du brug for mere væren og kontakt til dig selv?

Kom med på mit Yin yoga hold fra 31. oktober!

Du kan tilmelde dig Yin yoga holdet via dette link:
https://www.pureyoga.dk/holdundervisning/

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>