fredag
okt.212022

Giv slip på stress med yin yoga

Stress opstår når du mister kontakten til dig selv og du overhører og tilsidesætter dine behov.

Du bliver stresset, når du hopper med på tanker om perfektionisme, andres forventninger og dine egne forventninger til dig selv. Når du tilsidesætter dit behov for hvile og at gøre tingene i dit eget tempo.

Stress opstår, når du ikke giver dig selv lov til at være dig og på din måde. Når indre og ydre forventninger bliver til et pres indeni dig. Når du gør og handler hele tiden for at bevise og præstere og ikke giver dig selv lov til at være. Når du ikke siger fra overfor andre. Når kroppen siger fra, men du bliver stadigvæk ved...

Det vestlige samfund sætter de maskuline værdier (yang): gøren, handling, mål, vækst og præstation på et piedestal. Der er ikke noget galt med gøren og handling som sådan. Problemet opstår, når du tror, at du skal gøre og handle hele tiden - fordi det forventes af dig. Når du hele tiden fokusere på fremtiden og glemmer at være der hvor du er. Når der er for meget fokus på handling, gøren og præstation kommer du ud af balance og bliver stresset.

For at skabe balance igen har du brug for at balancere yang energien med yin. Yin energien er væren, reflektion, intuition, hvor du vender opmærksomheden indad og lytter til dine behov. Skaber kontakt til dig selv. Bliver bevidst om hvor stressen i dit liv kommer fra: indefra eller udefra? Hvad er det egentlig der stresser dig? Er det et indre pres eller ydre pres?

Bevidsthed omkring dig selv er altid det første skridt. Men du er nødt til at sænke farten for at skabe bevidsthed og klarhed.

Yin yoga er en yogaform, der giver balance til din yang. Du sætter farten ned og fokuserer på dette øjeblik. Nuet. Hvor du kommer i kontakt med dig selv og dine behov og følelser. Hvor du kan tillade dig selv at være, ligesom du er. Uden præstation. Hvor du kan lytte til din intuition og indre vejledning og samle indre styrke.

Din indre styrke kommer faktisk fra væren og ikke fra handling.

Har du brug for mere væren og kontakt til dig selv?

Kom med på mit Yin yoga hold fra 31. oktober!

Du kan tilmelde dig Yin yoga holdet via dette link:
https://www.pureyoga.dk/holdundervisning/

tirsdag
aug.302022

Sådan undgår du stress

Stress opstår typisk, når du står overfor større udfordringer i arbejdslivet eller privatlivet. Kortvarig stress er ikke skadeligt, men stress over en længere periode kan gøre dig alvorligt syg.

Den bedste måde at undgå stress på er ved at forebygge den.

Jo mere bevidst og mindful du er omkring dig selv, dine tanker, følelser, vaner og adfærd, desto bedre er du til at håndtere stress når den opstår og desto mere modstandsdygtig du bliver mod stress. En åben bevidsthed er med til, at du har en bedre kontakt til dig selv, hvad du har brug for, hvad du skal sige ja eller nej til. Det at være bevidst og kende dine behov og grænser er det vigtigste, hvis du vil have mindre stress og mere selvomsorg og selvkærlighed.

Derudover er en regelmæssig træningsrutine som at gå ture, danse, dyrke yoga, meditation, mindfulness og hvile kan hjælpe med at håndtere stress. 

Når du bevæger dig og når du danser, frigiver kroppen endorfiner, hvilket er kroppens lykkehormoner. Du får både et bedre humør af det og en bedre søvn, og du bliver mere udhvilet.

Yoga er en af ​​de bedste måder at håndtere stress på. Ud over fordelene ved fysisk bevægelse, hjælper yoga dig til at slappe af i sindet og fremme din koncentrationen og fokus.

Meditation og åndedrætsøvelser hjælper også med, at du kommer ind i nuet og fjerner dig øjeblikkeligt fra det problem eller situation der giver dig stress. Fokus på åndedrættet giver ro i kroppen og sindet. Du bliver også i stand til at se tingene udefra og i et nyt perspektiv.

Når du har en regelmæssig praksis lærer din krop og dit sind/nervesystem at reagere på en ny måde når der opstår travlhed og stressende situationer i dit liv.

Vil du have mere ro og balance? Så tjek mine yoga- og dansehold, hvor du kan...

  • slippe stressen og bekymringerne
  • give slip på fysiske spændinger og fastlåst energi i kroppen
  • opleve mere styrke og velvære i kroppen og sindet
  • opleve mere ro, balance og frihed

Efterårssæsonen starter på mandag den 5. september.
Der er stadig ledige pladser, men hurtig tilmelding tilrådes, da nogle af holdene er næsten fyldt op.

Jeg underviser i Hatha flow yoga, Yin yoga og Groove dans.

København V, Charlottenlund og Buddinge/Søborg

Tjek holdene her og tilmeld dig på de respektive links: https://www.pureyoga.dk/holdundervisning/

Er du interesseret i online yogaforløb? Så tilmeld dig min vente- og interesseliste. ;-)

lørdag
apr.232022

Er balance virkelig kedelig?!?

Jeg snakkede engang med en coach omkring, hvordan jeg hjalp mine klienter. Jeg fortalte hende, at når de kom til yoga hos mig ville de få en følelse af balance, ro og helhed.

Hun udbrød: Ahhh... Balance er kedelig!

Hun mente, at jeg skulle give mine klienter noget der var mere "spændende"... Jeg tænkte meget over det efterfølgende. Jeg forstod ikke hvad hun mente.

For hvis man oplever negative tanker, der kører i ring og føler sig stresset, frustreret, forvirret, i tvivl, ked af det, umotiveret, deprimeret, trist, vred, etc. - altså "ude af balance", så ønsker man jo ikke noget højere end at komme tilbage til BALANCE, indre ro og en følelse af helhed. Det gør jeg i hvertfald.

Hvis man er i balance hele tiden, uden udsving, så kan det selvfølgeligt være for kedeligt og for stille. Men jeg kender ikke nogen mennesker der er i balance hele tiden. Livet sker, og der opstår altid situationer som skubber os ud af balance på den ene eller den anden måde.

Fx har du sagt ja til for mange ting og nu føler du dig stresset. Eller ting i dit liv er ikke blevet som du har ønsket og nu føler du dig frustreret, skuffet, og du bebrejder dig selv. Eller du mangler energi og kan ikke rigtig komme op i gear.

Balance er nødvendig, når du har været meget i din maskuline (yang) energi, som er: aktiv, hurtig, udadvendt, varmende, gørende, handlende, analytisk tænkende, strukturerende, planlæggende, praktisk, løsningsorienteret. Yang energi forbindes med Sol energien. Hvis du er for meget i din yang energi kan du blive stresset og udbrændt.

Derfor skal det afbalanceres med feminin (yin) energi, som er: passiv, langsom, indadvendt, kølende, værende, modtagende, følende, mærkende, blød, intuitiv, nærende, relationsorienteret. Yin energi forbindes med Måne energien. Ligeledes, hvis du er for meget i din yin energi, kan det medføre manglende energi og motivation, stagnation, tristhed og depression. Så skal en mere yang energi aktiveres.

Har du brug for mere yin? Eller mere yang?

Sandheden er, at vi har brug for at afbalancere begge energier i os, da vi på nogle områder i vores liv kan være mere yin end yang eller omvendt.

Balance er nødvendig for at komme tilbage til din indre kerne, dit nulpunkt, dit center, så du kan føle klarhed.

Det er det vi arbejder med i Balancing Yogaflow de næste onsdage:

Balancing Yogaflow, online miniforløb, så du kan lande i dig selv, mærke dig selv og føle dig HEL.

Det er for dig, som længes efter:

  • mere energi og flow i dig selv og dit liv
  • mere velvære i krop, sind og sjæl
  • mere balance i dine følelser samt mellem gøren og væren

Det forløber over 3 onsdage med dybdegående live undervisning via Zoom (hjemme hos dig selv):
27/4 - 4/5 og 11/5 kl. 17:00-18:30

Replay tilgængelig i 1 uge efter timen. Dvs. hvis du ikke kan deltage live, kan du selv lave din praksis efter replay.

Pris for forløbet: 450 kr.

Tilmeld dig på email og overfør beløbet på Mobilepay 40596969.

Hvis du kan mærke, at du har brug for individuel støtte og coaching til mere følelsesmæssig balance, så skriv til mig.

Kærlig hilsen

Barbara

søndag
mar.132016

Glutenfrie boller

Denne opskrift er inspireret af GlutenfriStart.dk's havreboller. Tak til Glutenfri Start.

Ingredienser:

6 dl lunkent vand

15 g gær

1,5 spsk. æbleeddike/citronsaft

1 tsk. honning (kan udelades, men det giver gæren lidt sukker at arbejde med)

250 g glutenfrit havremel

200 g fuldkornsrismel

3 spsk (20g) Fiberhusk

0,5-1 dl hørfrø

1 dl solsikkekerner

1,5 tsk salt

Pisk vand, gær, honning sammen i en stor skål. Bland mel, Fiberhusk, hørfrø, solsikkekerner og salt i en mindre skål. Tilsæt eddiken til væsken og derefter hele den tørre blanding. Pisk med dejkroge (brug evt. lidt ekstra vand hvis nødvendigt) indtil dejen bliver ensartet og læg den til hævning i 1,5-2 timer ved stuetemperatur.

Ælt dejen let, rul den til en pølse og del den op i 10-12 stykker. Form hvert stk. til en bolle og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Sæt bollerne med det samme i en kold ovn og tænd den på 225C. Bag dem i ca. 40-50 min. Afkøl bollerne inden du skærer i dem. Bollerne er lidt fugtige inden i, men du kan evt. halvere og riste dem når du skal spise dem.

lørdag
nov.072015

Green smoothie for detoxing


Ingredients (4 portions):

1 large banana

2 handful of baby spinach

1 apple (with peel, without core)

1 big celery stalk

1/3 of a cucumber

A piece of fresh ginger or ginger powder

2-3 teaspoons of Maca powder (superfood)

Plant milk (with vanilla)

Blend the ingredients in a blender. Spinach, apple and celery are good for detoxing your body and ginger is good for your digestion. Maca powder is good for more energy and vitality. I like this version, because the banana adds some sweetness to it without being too sweet. Let me know what you think when you have tried this! Enjoy! :-)